çok konuştuğumuz kusturica:

   ağzımızı açarken hiç çekinmediğimiz adam;
emir kusturica
   her insan birşey söylüyor.(hatta insan dşı varlıklar bile.) bu bağlam da benim de birşeyler ifade etmem doğal.[belirtmem gerkeliydi dayanamadım.."beethoven 9.senfoni dinleyerek bu yazıyı oluşturuyorum."]
   her bireyein hata yapması gayet doğaldır. hatasında israr ediyorsa bilemiyorum. (tartışılabilirliği mevcut.) kusturuca'nın gündeme oturmasında rahatsızım. herkesin kendisine göre doğruları vardır. kendine göre kabulleri vardır. kimse önündeki ot ile yetinmiyor. ne diye gereksiz aykırılıklar var bu insanlarda bilemedim.
   sanatçı adam düşüncelerini bir şekilde kitlesine iletir. kitleside ihtiyaç gördüğü kadarını alır.. eğer fikrini zikrini beğenmiyorsa almaz kanımca ihtiyacı da yokturr.. [bir tesbit.: sanatçıya eserinden başkası sual olunmaz.]
   "din değiştirdi..sırp millyetçisi...gibi ifadelerde bulunmak  sanaat gelişimi için bir engel teşkil etmektedir.. sanata karşı yapılmış ciddi boyutlarda bir ırkçılıktır..
   sanat-politka-siyaset birleşimi normal sayılabilir. amma.. birliği teke düşürüp sanatçının sanatsal yönünü görmemezlikten gelmek yanlıştır kanımca.
   türkiyenin tavrını normal buluyorrum.. aslında beklenebilir doğrular barındırıyor. devlet politikasında sanattan(kusturuca) önce boşnakların gelmesi doğldır.
NOT:
--Kusturica'ı gündem yapıp bilmeyen halkın nefret edinmesini sağlamak yanlıştır.(bkz. kaka/cıs)
--herkeslerin bi şekilde kullandığı yutup(youtube)'n yasal boyutunu hergün konuşsak az (bkz. cici)
                                                       -acizane bir öğrenci-

Ps: yazı altı günlük. net ve leptabı aynı anda bulamadğım için gecikti..